Mit ettél ma? Egészséges táplálkozás? Diéta?
Létrehozta: gylaca | 2009-01-08 11:50:10-kor
Egészségesen táplálkozol? Avagy mit esznek a sportolók? Ird le bátran mit ettél ma reggelire, ebédre , vacsorára.Mit ettél futás vagy uszás , bámilyen sport tevékenységed után? Mi vitte sikerre a diétádat?
Na, azért ínyencek füstölt áruval se nagyon kóstolnak bort :P De a magunkfajta műkedvelő megteheti :) Egs!
Előzmény: ORBEA ORCA (207)
ÁÁÁ,nem volt túl közel,az egyik a zacskóban lapult az asztalon,a bor meg a konyhában a pulton....Aztán azért lent összeismerkedtek:-)
Na,este azért most javítottam,egy kis sonka,füstölt sajt/kenyér nuku/ mellé kortyoltam a bort...:-)
Előzmény: Bozót (206)
Remélem a szaloncukor és az a szép cabernet nem volt túl közel egymáshoz. Merénylet volna a bor ellen :P
Előzmény: ORBEA ORCA (205)
Ebédre ettem 6db marcipános szaloncukrot,aztán elszopogattam 2dl Szekszárgi cabernet franc-ot,és aludtam egy jó órát 2-től 3-ig.Ez renden volt?:-)))
/Formán nem látszik,és este az edzés is jól ment uzsonnára 3 sonkás sajtos szendvics,majd egy jó másfél óra múlva egy protein Meal turmix után/
Reggeli: Friss lángos + tea a piacon.
Tízórai: Mazsolás túrós pite
Ebéd: Szemesbableves csülökkel + túróscsusza
Hogy a jó büdös életbe bírtam én meginni alig pár óra alatt egy egész liter tejet? Jó ég! Nem vagyok normális!
Klassz! Nekem kásaként kicsit túl könnyen, gyorsan emészthető, jobban bejön műzliszeletnek megsütve, hosszú futás közben . Vagy csak úgy rágcsának :P
Előzmény: Bendeguz85 (201)
Király, ma reggel is zabkását toltam:D még ki kell kisérleteznem a nekem megfelelő arányokat, meg alapanyagokat. de a két tesztpéldány jól sikerült és egész sokáig kiatartott.
Előzmény: Bozót (200)
Na csináltam ma reggelire én is. Ízre egész jó. Arról, hogy mennyire tápláló és mennyire ragaszkodik majd azután nyilatkozok, ha visszajöttem az erdei hosszúról :D
Előzmény: Bozót (198)
Én is imádom, gyakran csak gyorsan a mikróban összemelegítem, bele egy kanál saját lekvárt vagy csipet fahéjat és kész a reggeli.
Előzmény: Tündüs (196)
Én is a nyáron ettem először, meggybefőttel. Nekem is meglepő volt, hogy milyen laktató. És finom! :-)
Előzmény: Tündüs (196)
Ma kóstoltam először zabkását (tejben főtt, mézzel édesített, aszalt gyümikkel megszórt, pici fahéjjal hintett).
Nem gondoltam volna, hogy ennyire bejön. Ízre remek volt. Keveset csináltam, hátha nem fog tetszeni, de érdekes módon ez a kevés is telített, viszont nem ülte el a gyomromat. Legközelebb hosszúfutás előtt próbálom ki a megszokott mézes-vajas rozskenyér helyett.
Talán palacsintából nincs. De egyéb sütikből rengeteg maradt meg a múltkor...talán a meleg miatt, talán a 21 kili nem tette elég éhessé a népet :P Monnyuk, annyira nem bántam, gátlástalanul hazacipletem egy szatyornyit :))
Előzmény: Sneci-ke (190)
Sneci-ke is azt ígért asszem.... Illendő "versenyeztetni" a palacsintáinkat?
Előzmény: monique (188)
Én is imádok sütni, van olyan hét, hogy minden nap sütök valamit- férjem meg a gyerekek nagy örömére, mert én inkább csak megcsinálni szeretem, megenni meg ők szokták:) Sajna viszont nem tudok Nektek semmi finommal szolgálni vasárnap, mert ugye kicsit messziről megyek, anyósoméknál meg nem állhatok neki sütögetni:( De ha eljöttök jövőre a Stockholm Marathonra, akkor itt nagyon szívesen bemutatom sütőművészetemet:)
Saját verzió, általában csak 3-4 lap, kevés dióval, kétféle lekvárral, sok csokival a tetején
Előzmény: Eperszem (183)
Ó, beírom én gátlástalanul :P Reggeli: lekváros rozskenyér, tejeskávé mézzel, pillecukor a kávéban és azon kívül
Tízóraiféle: kapucsínó, további pillecukrok, alma
Előzmény: sepi (181)
Jobb ha be sem írom, annyira rosszul reggeliztem ma. Vaníliás karika + ropi eddig. Meg egy tejeskávé reggel, de az cukor nélkül. Majd délben egészségesedem egy kicsit.
Ma kubikosat és parasztot játszottam-bár néha bunkó paraszt vagyok-,meg futni is voltam, sőt még láncfűrészeltem is, ezért adtam az érzéseknek: zabkása, leves, kávé-kávé-kávé-kávé, 4liter citromos víz,rizottó, croissant a pékségből, még folyadék.... csodálkozom, hogy kitakarom a tv-t....
én majdnem így étkezem, na jó, nem teljesen, de: felkelek, csinálok ezt-azt, mittomén, és csak később eszem és akkor pár óránként eszem valamit hogy kilegyen a napi mennyiség (mivel egyszerre nem fér belém), mondjuk tipikusan a nap 8 óráján át eszem és a többi időben meg nem. nincs gond az energiaszintemmel :)
amúgy meg valaki nyugodtan kölcsönözhetne már nekem egy kis étvágyat:D tisztára csak egy kötelességnek vagy feladatnak érzem az evést...meg a kaja beszerzését is :)
Előzmény: stojesz (171)
Zserbó.
reggelim., gyógyszerek, vitaminok, vajas-mézes kalács kakaóval...
ebéd: rántott máj, rizs, csalamádé...
Vasárnap is viszek, no para :))))) Még akár szavazhattok is, hogy mit vigyek. Zserbó? Palacsinta? Muffin? Sós rágcsa?
Előzmény: kkoos (173)
Nem ismerem közelről a dolgot, de az alapelv nekem bejönne, ha be bírnék tartani ilyesmit.... Sajnos gyenge vagyok hozzá, szeretek sütni-főzni és enni is, kis túlzással mindent és bármikor.
Előzmény: stojesz (171)
Ki s mit hallott, tapasztalt ezzel kapcsolatban: http://harcosoketrendje.hu/ ?
most olvastam, engem megdöbbentett, de lehet hogy "kívülről" ez sem furcsább, mint a mi állandó fogyókúráink, egészséges kajálásaink:
http://hvg.hu/vilag/20101130_nohizlalas_mauritania
Fél 9-kor, futás után: tükörtojás 4 tojásból (viszonylag picikből), hozzá rozsos Abonett féle
Fél 12-kor egy májas táska és egy pizzás csiga.
Fél 2 körül ebéd: sóska krumplival és 1 db főtt tojással.
Fél 4 körül két kisebb alma.
Fél 6 körül két kisebb töltött hús, rizzsel és uborkával.
Vacsora 8 körül két szelet, frissen sütött tönkölybúza kenyér, tejfölös túróval és párizsival. Utána egy túró rudi és két kocka étcsoki.
Vacsora alatt egy üveg söröcske :)
Korareggeli: tejeskávé
Brunch: maradék saláta, tortilla chips
Uzsi: gyümölcshegyek
Vacsi: apple crumble (almás morzsasüti)
nem is egészen értem a kérdést, feltételezem a 3500 abból jön ki amit csinálsz egy átlag nap. tehát ha 1980-at viszel be, akkor máris 1600 körül lesz a deficited, az nem elég? :D és mégse kell 1980 alá menned, és az anyagcseréd sem torzul el durván. mondjuk sztem túl sok az 1600-as deficit is, inkább kevesebb legyen...
Előzmény: robcsi1979 (162)
hajnali: 1 szelet kenyér + 1 sajtos virsli + 1/2 liter kakaó
napközben két alma, egy liter tea
ebéd: 3 szelet fasírt 1 pár virsli sütve köretnek grillezett zöldség
vacsi: egy adag túró tejföl elkeverve egy barackkal
Jó kis hagymás szalonnás rántotta, na azzal már lehet egy darabig szaladgálni.
Igazad van csigusz...teljes mértékben..... Egyébként nekem a favoritom a zabkása külömböző gyümölcspépekkel, ez biztos megadja a szervezetnek ami jár!
Robcsi, én azt kívánom, hogy soha életedben ne menj szándékosan és ne is juss más okból sem az alapanyagcsere értéked alá (nyugalmi állapotban, életfunkciók fenntartásához szükséges energiaérték, ez alatt csak súlyos betegség - pl. anorexia, rák - vagy pl. háborúban kényszerített éheztetés miatt tudnak élni és akkor is csak átmeneti ideig az emberek). Az általam ismert fogyókúrák is ezt az értéket húzzák meg abszolút, átléphetetlen korlátként: lehet csökkenteni az energiaértéket, de max. csak eddig. Nem tudom pontosan, hogy jött ki a napi energiaigényed, de szerintem ha ehhez - és nem az alap-anyagcsereértékedhez! - képest érsz el "energia-deficitet" valahogy (pl. mozgással), akkor máris fogyni tudsz és hosszú távon is életben maradsz:))
Előzmény: robcsi1979 (162)
Zebpehely 80g, pufirizs 60g, tojás fehérje 200g+2 teljes tojás, 150g csirkemell, 25x4g Scitech Soy Pro, burgonya 200g, zsírszegény túró 200g, tej 3dl, uborka 25g, 1db paprika.
Így a napi mérleg: 196g fehérje, 181g szénhidrát, 44g zsír.
Elégetett kalóriák:
szobabicaj étgyomorra 1 óra: 563
esti futás 45perc: 654
súlyzós edzés: nemtommennyi
Éppen alacsony szénhidrátos diétán vagyok a 6. hétben.......már mindenem ki van és még csak a felénél vagyok, holnap jön a 100g/nap CH-s napom, utána csaló nap.
Egyvalamit mégsem értek. A Dömötör Edit féle pulzuskontroll c. könyv azt írja hogy ne menjünk diéta alatt az alapanyagcsere érték alá. Ez nálam 1980 kcal/nap, a napi energia igényem 3565 kcal/nap. Ha nem megyek az alapanyagcsere értékem alá akkor hogyan lesz meg a KALÓRIA DEFICITEM ami a fogyáshoz kell? Vagy minimum 2000 kcal-t/nap kell elégetnem naponta mozgással ahhoz hogy legyen 400kcal kalória deficitem?
További káposzta-alma saláta némi maradék sült kolbásszal. Így futás után nem is rossz :)
Előzmény: Bozót (153)
huuu az igen
Előzmény: torolt_12 (203)