Mit ettél ma? Egészséges táplálkozás? Diéta?
Létrehozta: gylaca | 2009-01-08 11:50:10-kor
Egészségesen táplálkozol? Avagy mit esznek a sportolók? Ird le bátran mit ettél ma reggelire, ebédre , vacsorára.Mit ettél futás vagy uszás , bámilyen sport tevékenységed után? Mi vitte sikerre a diétádat?
reggeli:paprika,cukkíni megfuttatva oliva olajon,ráütve 3 tojás-só nélkül
három és fél óra múlva:SN Myo Max Meal-fél adag,tejjel-csoki ízű
másfél óra futás után :2 L csapvíz,dinnye
sok-sok wc-re szaladgálás után:krumplis tészta "kovi ubi "
most:egy csésze kávé elegyítve frissen fejt ,felforralt bocitej mézzel
12 négercsók és 1.5 liter rostos üditő után mentem el futni 12 óra tájban.
Nagy élmény volt... Végig hányingerem volt
A 4 só 8500 Ft-ba kerül 180 db. van por formájában / vizzel elkeverve iható / az kicsit olcsóbb.
Erről azért nagyon nehéz nyilatkozni, mert a frissítés nagyon egyéni, szerintem ki kell tapasztalni, az edzések nagyon alkalmasak arra, hogy kipróbáljunk dolgokat és ami beválik, az jó lehet verseny közben is.
Én csak a saját tapasztalatom tudom elmondani, 61 km-en 3 szem 4 sót ettem meg és nem volt semmilyen izom problémám egyenletesen futottam végig.
Mikivel maximálisan egyetértek. Ezért nem is tudtam olyan ajánlani, amit kipróbáltam volna, tekintve, hogy még nem tartok az ultrák világánál, így még nem merült fel a pótlás szükségessége.
Azazello, házias megoldás: zöldségek, zöldséglevek.
Természetesen nem állítom, hogy a konyhasó egészséges. Egy tanulmány szerint évekkel nőne a várható átlagélettartam, ha napi egy kávéskanállal kevesebbet ennénk belőle.
A pótlás szükségessége csak extrém hosszú versenyeken merül fel.
Előzmény: miki (99)
Nem tudom a tengeri só pontos összetételét, nem is fontos, mert futás közben csak a nátrium pótlása lényeges. Persze csak akkor, ha ultrákat futsz, maratonig az sem kell pluszban a normál egészséges táplálkozás mellé. Aki amúgy is nátriumszegényen kajál, annak takarékoskodik vele a szervezete, így valószínűleg futás közben sem kell pótolni.
Előzmény: azazello (95)
Hát én úgy vagyok vele, kiválogatom, amit jónak találok, a többi meg nem érdekel.
Szóval én se eszem pl. a vitaminjait, de van azért ott 1-2 jól bevált dolog.
Előzmény: azazello (97)
Igazából csak olyat szeretek ajánlgatni,amit már magam is kipróbáltam és jó.
Hát ez most nem olyan....
Előzmény: azazello (93)
Előzmény: azazello (93)
No, tényleg zöldséget írtam, de legalább kiderült. Azt sejtettem, hogy a sima só csak egy része a pótlandó ásványi anyagoknak, de hogy egyenesen rossz... Na mindegy.
Viszont a kérdés továbbra is nyitva áll: hogyan pótoljuk az elveszett sókat? A normál teljes étkezéssel nyilván idővel helyreáll az egyensúly, de a trükk épp az, hogy melegben kiegészítő pótlás kell.
Alább javasolták a 4Só készítményt, árat, fellelhetőséget nem találtam hozzá. Proathlonnál lehet venni spéci sótablettát, 6 ezer pénz 100 darab. Ezeken kívül nincs valami házias, budget megoldás, dír topiklakók?
Előzmény: azazello (86)
Előzmény: mjoci (89)
Előzmény: veni (88)
Szerintem van itt egy kis félreértés. A sóra (NaCl) szerintem nem sok szükség van.
Amikor arról beszélünk, hogy pótolni kell a sót, akkor az szerintem azt jelenti, hogy az ásványi sókat, tehát a natrium mellett a kalciumot, magnéziumot, káliumot, stb. is pótolni kell.
A konyhasó ráadásul vízelvonó, nem értem az hogy lehetne jó. Én speciel inkább úgy szoktam érezni futás után, közben, hogy folyadékra van szükségem, szóval kicsit kiszáradok. Na most a só még jobban a kiszáradás felé visz.
De ez csak az én véleményem, nem tudom, hogyan van.
Előzmény: azazello (86)
Én egy ilyen 4 só készítményt használok, mellékelve egy kis tudomány
A 4Só a legkiválóbb antioxidáns, antibakteriális, gombaölő, gyulladáscsökkentő, rákmegelőző és öregedésgátló sókeverék. Konkrétan segíthet a táplálkozás és az anyagcsere által okozott savasodás csökkentésében, ezáltal támogatva a test lúgos egyensúlyának fenntartását, és az öregedés lelassítását. Álljon itt még egy idézet Dr. Youngtól, amely megvilágítja az ásványi sók egyik nagy jelentőségét: „Az az érzés, amit a cukor utáni sóvárgásként ismerünk, valójában a test ásványi sók utáni sóvárgása. A testünk elektromos energiával működik, nem a cukorból származó kalóriáktól. A só mintegy vezetőként funkcionál az elektromos energia átvitelében a testen keresztül az egyes sejtekhez. Ezért van az, hogy a vérünk sós a nátriumtól, nem pedig édes a cukortól.”Összetevők: négy ásványi sóból álló keverék – nátrium bikarbonát, magnézium bikarbonát, kálium bikarbonát, illetve kalcium bikarbonát.
Kapható kapszula (180 db) és por (454 g) formában.
Ma csírákat reggeliztem mielőtt futni mentem, ezt már én csíráztattam, lencse, búza, ezek nagyon jól sikerülnek és szeretem. Most pedig iszom a zöldemet.
én már vagy fél éve minden nap ilyet reggelizek, az alap sóska vagy kínai kel plusz banán. természetesen végtelen variáció van, mind nagyon jó :)
energianövelő alkatrészek pl: mandula, datolya, banán, mazsola, kókusz.
finomságnövelő alkatrészek pl: mangó, kivi, brokkoli, zellerszár, gyömbér.
stb stb.
Előzmény: 4kézláb (74)
Futás előtt: kinder csoki
Futás közben: kinder csoki
Ebéd: Gyulyásleves, rakott palacsinta nyammmm :o)
Reggeli: kv, müzli és kukoricapehely tejjel
Ebéd: tavaszi zöldségleves (répák, kelbimbó, zeller, zöldborsó, zöldbab, karfiol, gomba) daragaluskával
zsályás, kakukkfüves, gombás pulykamell tepsiben párolva, sütve, hozzá petrezselymes újkrumpli és hagymás újkrumpli, saláta
desszert: jégkrém
Vacsora: még nem tudom mi lesz. Talán sör és lángos.
Reggeli: tojásfehérje, tk. kenyér, paradicsom, zöld tea
Tízórai: fehérjeturmix, banán, grapefruit
Ebéd: töltött cukkini
Előzmény: 4kézláb (74)
Tegnap este szalonnát sütöttünk.
Ma nagyon könnyen és jól ment a futás!
Spenót koktél:
végy két marék friss spenótlevelet, tistítsd meg
tedd bele a turmixba
önts rá kb 3 dl vizet
adj hozzá tetszés szerint gyümölcsöt (alma vagy banán stb.)
3-4 perc alatt finom homogén lötyi lesz belőle. Két napig biztosan eláll a frigóban és rájárhatsz.
Amikor először olvastam nagyon felkeltette az érdeklődésemet, de gondoltam hányás lesz belőle. Kipróbáltam és k...va jó! Sztem meglehet bolondítani egy kis narancslével is. minden más fantázia kérdése. A spenót helyett biztosan műkszik sóskával is. sőt gondolkodom salátalevélen is. kísérletezgetni fogok.
Ha kipróbáltad jelezz vissza milyennek találtad!
Kán!
A medvehagymás pogit én is imádom!! És nem tudok olyat ,aki evett már, én nem szereti.
Előzmény: kán (50)
Reggeli: kv, hagymás-gombás rántotta, kenyér, ásványvíz
Ebéd: zöldségleves, rántotthús, zsályás krumpli, uborka, csokika
Vacsora: gyerekek maradéka (na ezt nem kellett volna), gyümölcstea
reggeli: kávé ,babapiskóta , keksz ,tea
10 órai(futás után): vajas zsemle,felvágott, sajt ,paradicsom,újhagyma ,kávé,lekvár ,tea
ebéd: giros pitában , sör
uzsonna: gombafejek rántva , köles-kása , párolt zöldség , paradicsomlé
vacsora(terv) : maradék köles-kása , banán,
Előzmény: futor (65)
Juj lenne még valami... Mikor combra nyújtok érzem felül h rendesen feszül, de alul,a térdem fölött semmi... Rosszul csinálok valamit? Esteleg más gyakorlat kéne..?
Köszi még egyszer
Anita ( v zsooofi ahogy tetszik )
Sziasztok..
Na hát most lelombozódtam... Én már vagy féléve futkosok (néha 1-2 hát kihagyás becsuszik ha nagyon ramaty az idő) de még mindig csak ott tartok h a 6 km az simán gond nélkül, na de a 8 az más szenvedés..:S Mi a gyors fejlődés titka?:S Vagy heti 2/3 az nagyon kevés? Lehet ott a baj.... Előre is köszi..
Anita
Szia Sneci!
Gratulálok a fogyásodhoz! Ez nagy eredmény! Remélem hamarosan én is követem a példádat.
Köszi a bíztatást!
Előzmény: Sneci-ke (61)
Szia!
Én november óta úszom, február elején kezdtem futni (heti 2 alkalom, leginkább 5 km - tegnap volt az első alkalom, hogy megállás nélkül sikerült).
Egészen december végéig semmit nem mozdult a mérleg nyelve, viszont azóta megindult, már 5 kg lement :-)
Kitartás és türelem, biztos Neked is fog sikerülni, drukkolok :-)
Előzmény: eDinka (58)
Előzmény: eDinka (59)
Hát igen :))
Ez nem diéta hanem jutalom vizsga után-közben.
Előzmény: tardigrada (108)