Több, mint 400 induló vágott neki a versenynek, de kétszáznál alig többen érkeztek szintidőn belül célba. A 7 magyar induló remekül szerepelt, közülük öten az első húszban értek célba. Csaba rutinosan hamar az élre állt és sebességéből nem veszítve óriási fölénnyel győzött - még úgy is, hogy sok más versenyzőhöz hasonlóan futás közben egy rendezői hiba miatt ő is eltévedt és ezzel értékes időt és energiát veszített.

A különlegesen kemény versenyen Radnay Eszter képviselte a magyar lányokat, aki a 20 fős női mezőnyben a 15. helyet szerezte meg.

Németh Csaba így beszélt a versenyről: „A pálya igen nehéz, komoly kihívást jelent a résztvevőknek. Az elért legmagasabb pont a Forcella Laveredo 2450 méteres magasságában a légszomj okozott problémákat. Az útvonalon nem helyeznek el frissítő állomásokat, így mindenki a saját erejére számíthat csak, de a természetes vízfolyásoknál találtunk vízvételi lehetőségeket. Az útvonal vezetése gyönyörű, számtalan lélegzetelállító panorámát nyújtó szakasszal. A technikás lejtők és emelkedők mellett, a nyers erőnek, és a kimagasló állóképességnek is komoly jelentősége van. A pálya teljesítése fizikálisan sokat kíván a résztvevőktől, de élményben ettől sokkal többet ad vissza."Lőrincz Olivér (többszörös nemzetközi ultra hegyikerékpár bajnok, ultrafutó, a verseny 19. helyezettje) így jellemezte a versenyt: „A legkeményebb terepfutóverseny ahol eddig jártam, és ezt a véleményt nálam tapasztaltabb futók is osztják. Brutál technikás és meredek föl és lemenetek 60km-en keresztül a Dolomitokban Cortinától keletre. "

Eredmények
1 Németh Csaba NomádSport-Trackabee UNG 6:54:52
2 Marazzi Giuseppe RE 7:15:32
3 Bertoli Matteo Ass.Sport.Freezone BS 7:16:29
4 Scilla Maurizio Team Lafuma BI 7:28:44
5 Varesco Fabio U.S. Cornacci TN 7:29:08
6 Lazovic Sergio Nuova Atl. 3 Comuni TV 7:44:51
7 Zecchi Alberto Atletica 3 V VA 7:51:38
8 Karlowits-Juhasz Tamas UNG 7:52:23
9 Zambori Zoltan UNG 7:52:24
10 Fontana Gianpaolo New Athletics Sulzano TN 7:57:01

Forrás: multisportinfo.hu
Fotó: Lavaredo Ultratrail